Lähde liikkeelle yrityksellesi realistisista ilmastotavoitteista

Yrityksen ilmastotavoitteet ovat kuin muutkin yrityksen strategiset tavoitteet: jostain on lähdettävä liikkeelle, eikä liian ylös asetetun riman tavoittelu ole palkitsevaa. Suomen tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Mitä nopeammin organisaatiosi aloittaa oman kortensa kekoon kantamisen, sitä enemmän aikaa ilmastotavoitteiden saavuttamiselle omalta osaltanne jää.

Yritysmaailmassa on totuttu seuraavanlaiseen ajatteluun: Kuinka suuri yrityksemme tulos on nyt, ja millä toimilla sitä olisi kaikkein helpoin ja nopein kasvattaa? Kun ne toimet on tehty, millaiseen tulokseen yllämme? Olisiko seuraavan tilikauden aikana mahdollista ylettää ehkä vielä korkeampaankin tulokseen, jos ponnistelemme hieman enemmän? Entä mitkä toimet ovat järkeviä pitkällä aikavälillä?

Tämän tyyppistä ajattelua on teorian tasolla helppoa soveltaa myös ilmastotavoitteisiin: Kuinka suuri hiilijalanjälki yrityksellä on nyt, ja millä toimilla sitä olisi kaikkein helpoin ja nopein pienentää? Kun ne toimet on tehty, minkä kokoinen hiilijalanjälki jää jäljelle? Olisiko seuraavan tilikauden aikana mahdollista tehdä myös muita päästövähennyksiä vai ovatko tavoitteet nyt jo riittävän kunnianhimoiset? Entä mitkä toimet ovat järkeviä pitkällä aikavälillä? 

Tärkeämpää on aloittaa kuin odottaa

Valveutunut ja kriittinen lukija saattaa nyt ajatella, miksi me Istutapuita.fi:llä kannustamme helppoihinkin ilmastotekoihin, kun nyt olisi jo kiire suurille ja haastavillekin teoille.

Meidän missiomme on auttaa ihmisiä ja yrityksiä osallistumaan helpolla ja merkityksellisellä tavalla ilmastonmuutoksen hidastamiseen. Haluamme mieluummin kannustaa jokaista aloittamaan toimet omien ilmastotavoitteiden eteen mahdollisimman pienellä kynnyksellä, kuin nostaa kynnystä ja aiheuttaa jopa vastareaktioita korostamalla sitä, miten isoja tekoja vaaditaan. Me uskomme, että mitä matalampi kynnys on, sitä todennäköisemmin tekoja alkaa kertyä. Pienilläkin yksittäisillä teoilla on suuri yhteisvaikutus. Se on paljon tehokkaampaa kuin se, että nämä pienet teot olisivat jääneet toteutumatta kokonaan.

Jos rima on liian korkealla, on toimiin tarttuminen epätodennäköisempää. On parempi, että yritykset uskaltavat aloittaa ilmastotavoitteisiin kurkottamisen heti tänään, kuin että ne odottaisivat kaukana tulevaisuudessa mahdollisesti siintävää hetkeä, jolloin ne olisivat jotenkin nykyistä valmiimpia tai kyvykkäämpiä tarttumaan tavoitteiden eteen tehtäviin toimiin. On myös parempi, että ilmastotekojen polulle lähdetään inspiroituneena ja omasta tahdosta nyt, eikä pakotteiden sanelemana vasta, kun aika alkaa jo loppua.

Ympäristövastuu
Ympäristövastuu

Autamme määrittämään yrityksesi ilmastotavoitteet 

Yhteistyössä kanssamme voit selvittää organisaatiosi hiilijalanjäljen, suunnitella päästövähennykset sekä kompensoida jäljelle jäävän hiilijalanjäljen istuttamalla kanssamme puita vanhoille turvesoille.

Luonnonvarakeskus Luken meille tuottaman raportin mukaan turvesuo muuttuu merkittävästä päästölähteestä hiilinieluksi puiden istuttamisen myötä ja yksi puu sitoo hiilidioksidia sadan vuoden aikana 594 kiloa. Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki on noin 10 000 hiilidioksidiekvivalenttia, eli se vastaa 17 puun sadassa vuodessa sitomaa hiilidioksidia.

Yksittäisistä puuntaimista syntyy suuri metsä. Kun kaikkien yksittäisten pientenkin tekojen vaikutus summataan, on vaikutus suuri. Lähde kanssamme mukaan talkoisiin, joissa jokainen teko on tärkeä.

 

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää, miten yrityksenne voi kompensoida hiilidioksidipäästöjään ja olla mukana hiilinieluprojektissamme? Lähetä sähköpostia Timolle  osoitteella timo@istutapuita.com tai soita 040 485 6607.

Yritys

Forest Gump Oy
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003732031469
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

3203146-9

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

[email protected]