Projekti
Karhusuo

KARHUSUO

1

Pinta-ala

6,1 ha

Taimia istutettu alueelle

12245 kpl

p

Puulajit

metsäkuusi (picea abies) 1245 kpl
mänty (pinus sylvestris) 7000 kpl
kontortamänty (pinus contorta) 4000 kpl

Sijainti

KOHDEKUVAUS

Turvetuotannosta poistunut kuivatettu suoalue Kouvolan Utissa. Alueella edelleen jäännösturvetta, joka aiheuttaa hiilidioksidi- ja metaanipäästöjä

PUULAJIEN VALINTA

Alueelle on istutettu eri puulajeja, jotta saadaan tutkimustietoa miten eri puulajit menestyvät entisillä turvetuotantoalueilla. Luonnonvarakeskus (Luke) on tehnyt paljon tutkimusta tavallisen männyn istuttamiseen liittyen, mutta keskustellessamme Luken kanssa, keskusteluihin nousi myös kontortamännyn hiilensidonnallinen potentiaali. Päätimmekin keskustelujen pohjalta istuttaa koemielessä myös kyseistä lajia ensimmäiseen kohteeseemme. Voit lukea lisää kontortamännyn potentiaalista täältä. 

TOIMENPITEET

N

Tuhkalannoitus

Alueelle suoritettu tuhkalannoitus optimaalisen ravinnetasapainon aikaansaamiseksi.

N

Ojien kunnostus

Sarkaojat kunnostettu toimivan vesihuollon turvaamiseksi.

N

Kääntömätästys

Taimet istutettu ympäristöön korkeammalle hyvän kasvun varmistamiseksi.

Karhusuolla suoritettiin tuhkalannoitus paikallisen voimalaitoksen jäännöstuhkasta. Puutuhka korjaa suonpohjan ravinnetasapainoa ja luo erinomaiset puitteet hyvälle kasvulle. Tuhkalannoituksen suoritti levityksen ammattilainen Kone-Koskelainen Lappeenrannasta. Tuhka oli ”lähituhkaa” VAPO:n Utin varuskunnan lämpölaitoksesta.

Osalle alasta suoritettiin myös mätästys, jotta maa-ainesta saatiin käännettyä sekä taimi istutettua hieman ympäristöään korkeammalle. Mätästyksen suoritti Maansiirto Mikko Porvari Ky.

Suolle suoritetaan tarpeen mukaan tarvittavia toimia, esim ojien reunojen pajujen poistoa.

Projekti on ollut onnistunut ja männyn taimia on nyt kasvamassa reilut 12000 kpl. Uusien taimien kasvu on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle.

 

Suuri kiitos kaikille! 

Iso kiitos kaikille projektiin osallistuneille! Jokainen voi vaikuttaa omilla toimillaan ilmaston lämpenemisen etenemisen hidastamiseen. Pienet asiat eivät aina vaikuta merkityksellisiltä, mutta muutos lähtee aina yksilöistä.

Tekemällä toimia eri tavalla vaikuttavat ne usein myös muihin ja muutokset tapahtuvat lopulta isommassa mittakaavassa. Tämä on vasta alkua!

Kiitos!

Tässä muutamia projektissa mukana olleita yrityksiä. Lue täältä miksi yritykset ovat osallistuneet puiden istutuksiin.

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää, miten yrityksenne voi kompensoida hiilidioksidipäästöjään ja olla mukana hiilinieluprojektissamme? Lähetä sähköpostia Timolle  osoitteella timo@istutapuita.com tai soita 040 485 6607.

Yritys

Forest Gump Oy
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003732031469
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

3203146-9

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

[email protected]