Projekti
Tuulisuo

TUULISUO

1

Pinta-ala

36,9 ha

Taimia istutettu alueelle

17 155 taimea istutettu. Seuraavat istutukset 2023

p

Puulajit

Alueelle istutetaan mäntyjä (pinus sylvestris)

Sijainti

KOHDEKUVAUS

Turvetuotannosta poistunut kuivatettu suoalue Vaalan kunnassa. Alueella edelleen jäännösturvetta, joka aiheuttaa hiilidioksidi- ja metaanipäästöjä.

Tehtyjen istutusten lisäksi alalla jonkin verran taimia, jotka tarvitsevat toimenpiteitä optimaalisen kasvun varmistamiseksi. Alalle on tehty tuhkalannoitus, joka luo hyvät olosuhteet istutettavien sekä jo olemassa olevien taimien kasvulle. Lisäksi mahdollinen taimien kasvua häiritsevä kasvillisuus poistetaan.

TOIMENPITEET

Istutuksissa ja hoitotoimissa hyödynnetään alueellisen metsänhoitoyhdistyksen osaamista ja kokemusta. Heillä on paras tuntemus kyseisen alueen metsänkasvatuksesta- ja hoidosta. Alueella suoritettavat työt tilataan paikallisilta yrittäjiltä.

K

Tuhkalannoitus

Tuhkalannoitus on tehty syksyllä 2022.

K

Ojien kunnostus

Alueen ojitus on pääosin kunnossa, mutta tilannetta kartoitetaan vielä tarkemmin.

M

Kääntömätästys

Toimenpide suoritetaan hieman ennen istutusten aloittamista.

Tuulisuolla on nyt kesällä tehty ensimmäiset istutukset ja alueelle istutettiin 17 155 männyn tainta. Taimet toimitti Fin Forelia Oy Rovaniemen taimitarhaltaan. Istutustyöt tekivät MHY Rokua Paljakan palkkalistoilla olevat metsurit Risto Rantala ja Juha Kauppinen. Istutettujen taimien selviytymismahdollisuus maksimoidaan tehdyllä mätästyksellä. Näin taimi pääsee kasvamaan hieman muuta maata korkeammalla, jolloin heinistä ei ole kasvulle niin paljon haittaa. Maanmuokkaustyöt suoritti paikallinen yrittäjä Leinonen Pentti J. Tmi.

Ojia ei tarvinnut tässä vaiheessa kunnostaa, koska vesitasapaino oli kunnossa. Tilannetta seurataan säännöllisillä tarkastuskäynneillä.

Tuhkalannoitus tullaan tekemään vielä syksyllä. Puutuhka korjaa suonpohjan ravinnetasapainoa ja luo erinomaiset puitteet hyvälle kasvulle.

Kiitos!

Tässä muutamia projektissa mukana olleita yrityksiä. Lue täältä miksi yritykset ovat osallistuneet puiden istutuksiin.

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää, miten yrityksenne voi kompensoida hiilidioksidipäästöjään ja olla mukana hiilinieluprojektissamme? Lähetä sähköpostia Timolle  osoitteella timo@istutapuita.com tai soita 040 485 6607.

Yritys

Forest Gump Oy
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003732031469
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

3203146-9

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

[email protected]