Blogikirjoitus: Kokemukset Istutapuita.fi:llä

Toimin Istutapuita.fi:n kompensaatioasiantuntijana vuoden 2022 ajan

Lähtiessäni opiskelemaan yritysten ympäristöjohtamista kauppakorkeakoulun maisterivaiheeseen, oli mielikuvissa tilanne, jossa jo ennen valmistumista yritykset kilpailevat siitä, minkä firman kanssa ympäristöasioiden ammattilaiset lähtevät uraansa kehittämään. Todellisuus olikin jotain aivan muuta konkreettisen yritysten ympäristöjohtamisen työkokemuksen puuttuessa. Oli hienoa ja jännittävää kun sovimme kompensaatiopalveluja tuottavan Istutapuita.fi:n aloittavani kompensaatioasiantuntijan roolissa potentiaalisten asiakkaiden kartoituksesta ja palvelun myynnistä.

Ympäristövastuu

Aleksi Eloranta

Heti alusta alkaen mielessäni kuitenkin oli itseni ja yrityksen kehittäminen tarjoamaan kokonaisvaltaisempia vastuullisuuspalveluita, ja pienessä organisaatiossa ajatuksiani todella kuunneltiin ja palvelukokonaisuutta lähdettiin kehittämään hyvin matalalla kynnyksellä!

Opiskeluni Jyväskylän yliopistossa sisälsivät ympäristö- ja vastuullisuusopintoja businessmentaliteetilla höystettynä, mistä koen olleen suurta hyötyä uuden kehittämisessä. Asioiden konkreettinen tekeminen kuitenkin paljastaa vasta todellisen osaamisen ja potentiaalin, minkä vuoksi olikin hienoa, että kollegani lähtivät innolla mukaan ehdotuksiini. Työskenneltyäni nyt ensimmäistä kertaa startupyrityksessä, on ollut mahtavaa huomata aloitteiden eteenpäinviemisen matala kynnys – tämä tietysti kulminoituu myös suurelta osin yrityksen perustajien haluun kokeilla ja kehittää asioita.

Vajaan vuoden kestäneen työsuhteeni aikana olen päässyt näkemään, miten yritys on kasvanut niin asiakasmäärällisesti, kuin tarjoamiensa palveluiden osalta. Istutapuita.fi tarjoaa asiakkailleen nykyään koko paketin hiilijalanjäljen laskennasta päästövähennystiekarttoihin, ja jäljelle jääneiden päästöjen kompensointiin. Myös yrityksen ydintoimintaa – päästökompensaatiota – on viety eteenpäin vastaamaan paremmin muuttuvan toimintaympäristön tarjoamia haasteita. Yhteistyö alan koulutusorganisaatioiden kanssa, sekä metsitysprojektien FSC-standardointi ovat hyviä esimerkkejä toiminnan eteenpäinviennistä ja asiakkaiden tarpeiden kohtaamisesta.

Kotimaisessa kompensaatiossa piilee hurja kasvupotentiaali ja Suomeen onkin putkahtanut useita palvelua tarjoavia toimijoita viime vuosina. Kaikki teettävät hiilidioksidinsidontaa omalla tavallaan ja onkin ollut erittäin antoisaa päästä omalta osaltani hiomaan juuri Istutapuita.fi:n kompensaatiomallia vastaamaan hyvän kompensaation kriteereitä vielä suhteellisen sääntelemättömällä alalla.

Jatkan itse urapolullani kohti uusia haasteita, mutta voin lämpimästi suositella kaikille hyppäämistä pienemmän toimijan mukaan kehittämään niin itseään, yritystä, kuin koko alaa eteenpäin!

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää, miten yrityksenne voi kompensoida hiilidioksidipäästöjään ja olla mukana hiilinieluprojektissamme? Lähetä sähköpostia Timolle  osoitteella timo@istutapuita.com tai soita 040 485 6607.

Yritys

Forest Gump Oy
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003732031469
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

3203146-9

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

[email protected]