Pakkaa.fi

Miksi Pakkaa.fi halusi lähteä mukaan istuttamaan puita?

“Viime vuosien aikana olemme halunneet ottaa ekologisuutta enemmän huomioon toiminnassamme”, Juha Pispa Pakkaa.fi:ltä* kertoo. He ryhtyivät tutkimaan ympäristövaikutuksiaan pahvilaatikon tuotannon kautta. Vaikka Pakkaa.fi:n pahvilaatikot onkin valmistettu uusiomateriaalista, rahdin ja valmistuksen osalta syntyy päästöjä.

”Prosessimme koostuu raaka-aineesta, tuotannosta, rahdista ja laatikon kierrätyksestä”, Juha kertoo. ”Vaikka pahvimme on valmistettu uusiomateriaalista, rahti ja tuotanto aiheuttavat ympäristöpäästöjä – siitäkin huolimatta, että muista toimijoista poiketen toimitamme laatikot suoraan tehtaalta asiakkaalle ja siten minimoimme vaativan välivarastoinnin.”

Löydöksiensä johdosta Juha alkoi pohtia konkreettisia keinoja kompensoida yrityksen toiminnasta syntyviä päästöjä. Nykyään Pakkaa.fi huomioi ekologisuuden kaikessa toiminnassaan: oikean pakkauksen valinnan konsultoimisesta aina rahtien optimointiin.

Miksi Istutapuita.fi?

Pakkaa.fi halusi löytää sekä konkreettisen että helposti ymmärrettävän tavan kompensoida tuotannosta aiheutuvia päästöjä. ”On olemassa kaikenlaisia järjestöjä, joihin voi lahjoittaa rahaa”, Juha toteaa. ”Monesti toiminnasta jää kuitenkin uupumaan konkreettisuus, joka oli meille ympäristöyhteistyökumppanin valinnassa olennainen kriteeri.”

Törmätessään Istutapuita.fi:n toimintaan, Juha tajusi sen olevan ”täydellinen match”: onhan pahvilaatikoiden ja puiden istuttamisen välillä tietynlaista symboliikkaa. ”Puusta sinä olet tullut, puuksi sinun on jälleen tulevan”, Juha veistelee. ”Puiden istuttaminen sopii meidän yritykselle kuin nenä päähän.”

Mikä yhteistyössä on ollut parasta?

Vaikka yhteistyötä on takana vasta muutamia viikkoja, Juha on ollut tyytyväinen. ”Erityisesti Istutapuita.fi:n aktiivisuus on yllättänyt positiivisesti: he ovat auttaneet esimerkiksi jakamalla tärkeää infoa, kuvapankkien sisältöä ja parhaita markkinointikikkoja.”

”Vaikka haluammekin tehdä hyvää ilmastolle, on meille tärkeää voida myös viestiä siitä omille asiakkaillemme ja potentiaalisille sellaisille”, Juha toteaa. ”Siksi on tärkeää, että yhteistyön markkinointi on tarkkaan mietitty ja siihen saa apuja myös Istutapuita.fi:ltä.”

Koska yhteistyö on tuore, mitattavia vaikutuksia Pakkaa.fi:n liiketoimintaan ei ole ehtinyt vielä kertyä. Toisaalta Pakkaa.fi ei ole myöskään pitänyt asiasta varsinaisesti mitään meteliä. ”Tällaisena pandemia-aikana on turha hätyytellä ihmisiä ilmastoteemoilla”, Juha pohtii. ”Aiomme aktivoitua yhteistyön markkinoinnissa vähän myöhemmin tilanteen laannuttua”.

Juhan tavoitteena onkin, että puiden istuttamisella on positiivinen vaikutus Pakkaa.fi:n asiakkuuksiin – olemassaolevia syventäen mutta myös uusia aloittaen.

Pakkaa.fi:hin voit tutustua tarkemmin täällä: https://www.pakkaa.fi/

*Pakkaa.fi on suomalainen pakkaustarvikkeiden maahantuoja. Yrityksen valikoimaan kuuluvat postitus- ja lähetyslaatikot, tuotepakkaukset sekä muut pahvituotteet, teipit, tarrat, pussit ja vanteet. Pakkaa.fi toimittaa tuotteita niin raskaan teollisuuden käyttöön kuin pienyrityksille ja verkkokauppiaillekin.

Juha Pispa, yrittäjä

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää miten teidänkin yritys voi olla mukana hiilinieluprojektissamme? Tärkeintä on halu osallistua työhön luonnon hyväksi.

14 + 9 =

Yritys

Q-Trading Oy / istutapuita.fi
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003725550332
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

2555033-2

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

istutukset@istutapuita.fi

Share via
Copy link