Miksi Upcycler halusi lähteä mukaan istuttamaan puita?

Maj-Lis, Upcycler Helsingin* perustaja, halusi alun alkaen luoda muodin verkkokauppakonseptin, jonka perusajatuksena tehdä kaikki ekologisuus edellä. ”Muotiala on yksi pahimpia saastuttajia”, Maj-Lis kertoo. ”Vuosien kokemukseni vaateteollisuuden parissa avasi silmäni lopullisesti”.

Ekologisuus näkyy yrityksen toiminnassa esimerkiksi materiaalin käytön kohdalla: Upcycler pyrkii hyödyntämään olemassaolevaa raaka-ainetta uuden valmistamisen sijaan. ”Materiaalin valmistuksen ympäristövaikutus on itseasiassa vaateteollisuuden merkittävin”, Maj-Lis kertoo.

Vaikka Maj-Lis on Upcycler Helsingin toiminnassa ekologisuuden hienosti huomioon ottanutkin, joitakin ympäristövaikutuksia yrityksen toiminnasta silti väkisinkin syntyy: ”esimerkiksi verkkokaupan paketit, ne on pakko lähettää laatikossa. Pakkausmateriaaleja ei voi täysin välttää”. Siksi hänelle on tärkeää tehdä lisäksi myös jonkinlaista lahjoitustyötä ympäristön hyväksi.

”Heti alkuun oli selvää, että haluan kantaa korteni kekoon metsien kautta”, Maj-Lis sanoo. ”Ydinajatuksena tässä oli taustalla pienentää hiilijalanjälkeä muodin osalta – ja sen kautta! Myös symbolisesti puiden istuttaminen sopii meille hyvin: pakkauksissa käyttämämme kierrätyspahvi tulee kompensoitua uutta metsää istuttamalla.”

 

Miksi Istutapuita.fi?

Maj-Lis tutustui useampaan eri istutuksia tekevään yritykseen, kun vastaan tuli istutapuita.fi. Maj-Lis on sitä mieltä, että yhteistyö meidän kanssamme sopi Upcycler Helsingin pirtaan monesta eri syystä.

”Ensinnäkin, istutapuita.fi tekee istutukset kotimaahan”, Maj-Lis kertoo. ”Vaikka toki hyvää voisi tehdä myös ulkomaille istuttamalla, Upcycler Helsinki pyrkii toimimaan mahdollisimman paljon paikallisella tasolla – myös myymämme brändit ovat suomalaisia.” 

Tärkeä kriteeri oli myös se, että istutapuita.fi istuttaa uutta metsää. ”Halusin lähteä mukaan toimintaan, joka tekee konkreettisesti hyvää. Tässä ihan oikeasti rakennetaan uutta hiilinielua”.

 

Mikä yhteistyössä on ollut parasta?

Koska yhteistyötä on takana vasta hetkinen, Maj-Lis ei ole vielä saanut paljon palautetta asiakkailtaan. Itse hän toteaa parasta olevan sen, että ”jotakin hyvää tapahtuu”, ja ollaan yhdessä tekemässä hyvää ympäristölle.

Maj-Lis kiittelee myös siitä, että voi asiakkaana nähdä ja seurata hillinieluprojektin etenemistä. “Oli kiva, kun juuri tuli tieto, että taimet on nyt tänä keväänä istutettu ja videokin. Asiakkaatkin olivat mielissään.”

 Maj-Lis Viitanen, yrittäjä

Tutustu tarkemmin Upcycler Helsinkiin: upcyclerhelsinki.com

*Upcycler Helsinki on muodin verkkokauppa, joka syntyi halusta tehdä ekologisempia valintoja ja mahdollistaa niitä myös muille. 

 

 

 

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää miten teidänkin yritys voi olla mukana hiilinieluprojektissamme? Tärkeintä on halu osallistua työhön luonnon hyväksi.

7 + 9 =

Yritys

Q-Trading Oy / istutapuita.fi
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003725550332
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

2555033-2

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

istutukset@istutapuita.fi

Share via
Copy link