Upcycler Helsinki haluaa kantaa kortensa kekoon metsien kautta

Muodin verkkokauppa Upcycler Helsinki syntyi halusta luoda muodin verkkokauppakonsepti, jossa mennään ekologisuus edellä. Ekologisten valintojen lisäksi haluttiin mahdollistaa niitä myös muille.

”Olen ollut vuosia vaateteollisuuden parissa, ja muotiala on yksi pahimpia saastuttajia. Materiaalin valmistuksen ympäristövaikutus on itseasiassa vaateteollisuuden merkittävin”, sanoo Upcycler Helsingin perustaja Maj-Lis Viitanen.

Viitasen mukaan ekologisuus näkyy yrityksen toiminnassa esimerkiksi materiaalin käytön kohdalla:

”Pyrimme hyödyntämään olemassa olevaa raaka-ainetta uuden valmistamisen sijaan.”

Upcycler Helsinki haluaa kantaa kortensa kekoon metsien kautta

Upcycler Helsinki haluaa pienentää hiilijalanjälkeä muodin osalta – ja sen kautta. Ympäristövaikutuksia syntyy esimerkiksi verkkokaupan paketeista.

”Symbolisesti puiden istuttaminen sopii meille hyvin, sillä pakkauksissa käyttämämme kierrätyspahvi tulee kompensoitua uutta metsää istuttamalla”, kertoo Viitanen.

Konkreettinen tekeminen tärkeänä kriteerinä

Maj-Lisille oli tärkeää yhteistyössä, että istutukset tulevat kotimaahan – toki hänen mielestään hyvää voisi tehdä myös ulkomaille. Tärkeä kriteeri oli myös se, että Istutapuita.fi istuttaa kokonaan uutta metsää. 

”Halusimme lähteä mukaan toimintaan, joka tekee konkreettisesti hyvää – tässä ihan oikeasti rakennetaan uutta hiilinielua”, jatkaa Viitanen.

Kokonaisuudessa Viitasen mukaan parasta yhteistyöstä on se, että tehdään yhdessä hyvää ympäristölle.

”Kumppanina on ollut mukava myös nähdä ja seurata hiilinieluprojektin etenemistä. Saimme tiedon ja videon esimerkiksi taimien istuttamisesta. Asiakkaatkin olivat mielissään”, päättää Viitanen.

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää, miten yrityksenne voi kompensoida hiilidioksidipäästöjään ja olla mukana hiilinieluprojektissamme? Lähetä sähköpostia Timolle  osoitteella timo@istutapuita.com tai soita 040 485 6607.

Yritys

Forest Gump Oy
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003732031469
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

3203146-9

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

[email protected]