Made in Finland Shop haluaa tehdä hyvää ympäristölle

Metsittäminen keinona hiilijalanjäljen kompensoimiseksi on Made in Finland Shopin perustajalle Tomas Nordströmille luontevin vaihtoehto hänen oman taustansa vuoksi.

”Äitini on ollut metsäalalla koko ikänsä, ja hänen kauttaan myös itsellä on tausta metsäalalla. Metsät ja niiden hyvinvointi merkitsevät minulle paljon. Olin pyöritellyt myös ideaa huonekaluissamme käytetyn puun hiilijalanjäljen kompensoinnista jo aiemmin”, kertoo Nordström.

Hiilinielut varastoivat hiiltä

Ilmasto-oppaan mukaan puiden istuttaminen on viimeisimmän tutkimustiedon valossa paras yksittäinen tapa taistella ilmastonmuutosta vastaan. Metsittämisen ydinajatus piilee hiilinieluissa, jotka nimensä mukaisesti varastoivat hiiltä. Hiilen vapautuessa ilmakehään sen luonnollinen kiertokulku jakaa hiilen ilmakehän, merien sekä kasvipeitteen kanssa.

Ongelma piilee siinä, että hiiltä varastoituu yhä vähemmän meriin tai kasvipeitteeseen ja enemmän ilmakehään. Tästä syystä hiilinielut ovat tärkeitä – ne heikentävät kasvihuoneilmiötä varastoimalla itseensä hiilidioksidia, jotta sitä vapautuisi ilmakehään vähemmän. 

Istutapuita.fi:lla vankka ammattitaito puiden istutukseen

Pohtiessaan eri ratkaisuja puiden istutukseen Tomas harkitsi jopa käärivänsä omat hihansa, mutta koki sen kuitenkin lopulta liian työlääksi vaihtoehdoksi. Hän päätti, että on järkevämpää etsiä yhteistyökumppani puuntaimet istuttamaan. Nordströmin yhtenä tärkeänä kriteerinä oli istutusten kotimaisuus.

”On olemassa monia toimijoita, jotka istuttavat puita muualle, esim. sademetsiin. Sekin on toki tärkeää, mutta itse halusin, että puut istutetaan kotimaahan”, selventää Nordström.

Kun Nordström törmäsi istutapuita.fi:hin, hän innostui samantien.

”Tiedän, että Istutapuita.fi:n Timolla ja Ollilla on vankka kokemus ja ammattitaito puiden istutuksesta. Voin huoletta luottaa siihen, että ostamani puuntaimet istutetaan ja hoidetaan asianmukaisesti”, kertoo Nordström.

Yhteinen agenda hyvän tekemiseen

Yhteistyössä hedelmällisintä on Nordströmin mukaan juuri yhteinen agenda eli se, että molemmilla on halu tehdä hyvää, ei pelkästään ns. tuottavaa bisnestä. 

Lisäksi Tomas mainitsee molemminpuolisen luottamuksen ja hienosti soljuvan yhteistyön, esimerkiksi tuotettaessa sisältöä heidän järjestämäänsä ”Green Friday”-tempausta varten sekä muut yhdessä toteutetut viestintä- ja markkinointikampanjat. Tomas uskookin, että yhteistyön avulla hän on päässyt laajemmin oman kohderyhmänsä tietoisuuteen sekä saanut entistä vahvemmin vietyä omaa brändiään toivomaansa suuntaan. Markkinointiyhteistyö onkin osaltaan ollut yhtenä merkittävänä tekijänä uusien asiakkaiden saavuttamisessa sekä yhteistyökumppaneiden hankinnassa.  

”On hienoa, että pystymme tekemään yhdessä hyvää. Asiakkaana voin olla luottavaisin mielin, koska tiedän, että homma hoituu maaliin. Voin huoletta jättää käytännön työn näiden ammattilaisten hoidettavaksi”, päättää Nordström.

 

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää, miten yrityksenne voi kompensoida hiilidioksidipäästöjään ja olla mukana hiilinieluprojektissamme? Lähetä sähköpostia Timolle  osoitteella timo@istutapuita.com tai soita 040 485 6607.

Yritys

Forest Gump Oy
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003732031469
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

3203146-9

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

[email protected]