Made in Finland Shop

Miksi Tomas Made In Finland Shopista halusi lähteä mukaan istuttamaan puita? 

”Olin pyöritellyt ideaa huonekaluissamme käytetyn puun hiilijalanjäljen kompensoinnista jo aiemmin”, Tomas kertoo.

Metsittäminen keinona hiilijalanjäljen kompensoimiseksi oli Tomasille luontevin vaihtoehto hänen oman taustansa vuoksi. ”Äiti on ollut metsäalalla koko ikänsä, ja hänen kauttaan myös itsellä on tausta metsäalalla. Metsät ja niiden hyvinvointi merkitsevät minulle paljon”.

Mikä hiilinielu?

Itseasiassa puiden istuttaminen on viimeisimmän tutkimustiedon valossa paras yksittäinen tapa taistella ilmastonmuutosta vastaan. Metsittämisen ydinajatus piilee hiilinieluissa, jotka nimensä mukaisesti varastoivat hiiltä. Hiilen vapautuessa ilmakehään sen luonnollinen kiertokulku jakaa hiilen ilmakehän, merien sekä kasvipeitteen kanssa.

Ongelma piilee siinä, että hiiltä varastoituu yhä vähemmän meriin tai kasvipeitteeseen ja enemmän ilmakehään. Tästä syystä hiilinielut ovat tärkeitä – ne heikentävät kasvihuoneilmiötä varastoimalla itseensä hiilidioksidia, jotta sitä vapautuisi ilmakehään vähemmän. (lähde: ilmasto-opas.fi)

Miksi istutapuita.fi?

Pohtiessaan eri ratkaisuja puiden istutukseen Tomas harkitsi jopa käärivänsä omat hihansa, mutta koki sen kuitenkin lopulta liian työlääksi vaihtoehdoksi. Hän päätti, että on järkevämpää etsiä yhteistyökumppani puuntaimet istuttamaan.

Harkitessaan mahdollista yhteistyökumppania, yhtenä tärkeänä kriteerinä Tomas piti istutusten kotimaisuutta. ”On olemassa monia toimijoita, jotka istuttavat puita muualle, esim. sademetsiin. Sekin on toki tärkeää, mutta itse halusin, että puut istutetaan kotimaahan.”

Kun Tomas sitten törmäsi istutapuita.fi:hin, hän innostui samantien. ”Meiltä molemmilta löytyy yhteinen halu tehdä hyvää. Lisäksi tiedän, että Timolla ja Ollilla on vankka kokemus ja ammattitaito puiden istutuksesta. Voin huoletta luottaa siihen, että ostamani puuntaimet istutetaan ja hoidetaan asianmukaisesti!”

Mikä yhteistyössä on ollut parasta?

“Parasta yhteistyössämme on yhteisen agendan jakaminen – meillä molemmilla on halu tehdä hyvää, ei pelkästään ”tuottavaa bisnestä”.

Lisäksi Tomas mainitsee molemminpuolisen luottamuksen ja hienosti soljuvan yhteistyön, esimerkiksi tuotettaessa sisältöä heidän järjestämäänsä ”Green Friday”-tempausta varten sekä muut yhdessä toteutetut viestintä- ja markkinointikampanjat. Tomas uskookin, että yhteistyön avulla hän on päässyt laajemmin oman kohderyhmänsä tietoisuuteen sekä saanut entistä vahvemmin vietyä omaa brändiään toivomaansa suuntaan. Markkinointiyhteistyö onkin osaltaan ollut yhtenä merkittävänä tekijänä uusien asiakkaiden saavuttamisessa sekä yhteistyökumppaneiden hankinnassa. 

”On hienoa, että pystytään tekemään yhdessä hyvää”, Tomas summaa. ”Asiakkaana voin olla luottavaisin mielin, koska tiedän, että homma hoituu maaliin. Voin huoletta jättää käytännön työn näiden ammattilaisten hoidettavaksi.”

Tomas Nordström, perustaja, yrittäjä
madeinfinlandshop.fi

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää miten teidänkin yritys voi olla mukana hiilinieluprojektissamme? Tärkeintä on halu osallistua työhön luonnon hyväksi.

12 + 7 =

Yritys

Q-Trading Oy / istutapuita.fi
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003725550332
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

2555033-2

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

istutukset@istutapuita.fi

Copy link