Ottelutapahtumankin hiilijalanjäljen voi kompensoida

Istutapuita.fi:llä oli kunnia olla mukana Salibandy Club Classicin vastuullisuuden kuusi näkökulmaa -projektin ympäristö- ja ilmastoteemassa, joka huipentui viime viikolla Classic – SPV miesten F-liigaotteluun. Otteluisäntänä toiminut Teva-Team kompensoi ottelutapahtuman hiilijalanjäljen.

”Me Teva-Teamissa otamme ilmastonmuutoksen vakavasti. Tiedostamme vastuumme yrityksenä ja henkilökuntamme on myös sitoutunut toteuttamaan aitoja tekoja. Tavoitteenamme on mm. vähentää autolla ajettavaa työmatkaliikennettä 4000 km vuodessa. Classic on meille tässäkin asiassa arvojemme mukainen kumppani, joka sitoutuu huomioimaan luonnon moninaisuuden tarpeet konkreettisilla teoilla”, sanoo Lari Molkka Teva-Team:sta.

Teva-Team luovutti ennen SPV-ottelun alkua 100 puuta -shekin Nico Salon kanssa Istutapuita.fi:lle.

”Meillä on ilo viedä projekti maaliin ja istuttaa nuo 100 puuta Tuulisuolle turvetuotannosta poistetulle suoalueelle Vaalan kuntaan. Kuivatetulla maa-alalla saa alkunsa noin 60 000 männyntaimea hiilinieluksi. Nämä tulevat elinkaarensa aikana sitomaan hiilidioksidia yhteensä jopa 36 miljoonaa kiloa”, kertoo Timo Tammenaho Istutapuita.fi:sta. 

Arvioidut hiilidioksipäästöt

Ideaparkin Bläk Boksin ottelutapahtuman hiilijalanjälki oli laskettu mahdollisimman tarkan arvion mukaan. Arvioon oli laskettu hiilidioksipäästöt seuraavista tekijöistä: sähkö, lämmitys, ilmanvaihto, joukkueiden ja yleisön matkat, ruoka, juoma ja jäte. Arvion mukaan Bläk Boksin hiilidioksipäästöt ovat yhdessä ottelutapahtumassa n. 36 900 kg CO2. Tuon määrän kompensointi vaatisi 60 puun istutusta.

Luonnonvarakeskuksen raportin mukaisesti yksi puu sitoo noin 600 kg hiilidioksidia elinkaarensa (100 vuotta) aikana. Teva-Team lahjoitti varmuuden vuoksi sata puuta, jotta kompensointi on varmasti riittävä kattamaan Bläk Boksin ottelutapahtumasta syntyvät hiilidioksidipäästöt.

”Me liigapelaajat olemme todella otettuja, että saimme meidän vastuullisuusteeman näin upeat kumppanit mukaan tekemään ilmastotekoja. Olemme huolissamme meidän ympäristöstä ja ilmastosta. Näiden tekojen avulla pääsemme yhdessä kohti hiilineutraalia ottelutapahtumaa ja kannamme vastuuta omasta toiminnastamme”, kertoo Classicin Nico Salo.

Lue lisää miten vastuullisuus ja sponsorointi voidaan yhdistää täältä.

 

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää, miten yrityksenne voi kompensoida hiilidioksidipäästöjään ja olla mukana hiilinieluprojektissamme? Lähetä sähköpostia Timolle  osoitteella timo@istutapuita.com tai soita 040 485 6607.

Yritys

Forest Gump Oy
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003732031469
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

3203146-9

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

[email protected]