Ympäristöjärjestelmän tavoitteisiin puita istuttamalla

Ympäristöjärjestelmä on monissa yrityksissä ja organisaatioissa käytössä oleva johtamistyökalu, jonka tavoitteena on vähentää organisaation haitallisia ympäristövaikutuksia. Ympäristöjärjestelmän toteuttaminen edellyttää mitattavien tavoitteiden asettamista sekä konkreettisia tekoja tavoitteiden saavuttamiseksi. Puiden istuttaminen yhteistyössä kanssamme on yksi keino saavuttaa asetetut tavoitteet.

Ympäristöjärjestelmän toteuttaminen on strategian luomista ja toteuttamista: sen tehtävänä on tehdä yrityksen ympäristötyöstä systemaattista ja tuloksellista.

Erilaisia sertifioituja ympäristöjärjestelmiä on useita, ja niiden käyttö helpottaa oman organisaatiosi työtä. Valmiit ympäristöjärjestelmämallit mahdollistavat sen, että yritys voi lähteä edistämään omaa ympäristövastuullisuuttaan systemaattisesti, vaikka oman talon sisällä ei vielä olisikaan ympäristöosaamista tai aiheeseen perehtynyttä henkilökuntaa.  

Ympäristöjärjestelmän tavoitteena hiilijalanjäljen pienentäminen?

Kun ympäristöjärjestelmää lähdetään luomaan, kartoitetaan organisaation lähtötilanne ja sen ympäristövaikutukset sekä arvioidaan, miten niihin voidaan organisaatiolle sopivin keinoin parhaiten vaikuttaa. Olipa kyseessä sitten valmiin mallin mukaan luotu sertifioitu ympäristöjärjestelmä tai itse alusta saakka rakennettu malli, tärkeää on määritellä, miten ympäristötyötä suunnitellaan, toteutetaan ja seurataan.

– Jos tavoitteena on hiilijalanjäljen nollaaminen, päästöjä vähennetään mahdollisimman paljon, ja jäljelle jäävä osuus kompensoidaan. Tähän mainio vaihtoehto on puiden istuttaminen yhteistyössä kanssamme, sillä huomioimme toiminnassamme hyvän kompensaation kriteerit: lisäisyyden, pysyvyyden sekä kaksoislaskennan ja hiilivuotojen välttämisen, kertoo kompensaatioasiantuntijamme Aleksi.

Istutapuita.fi-palvelusta ostetut taimet istutetaan entisille energiaturvesoille, joista ei ilman kompensaatiopalveluamme tulisi hiilinieluja vielä vuosikymmeniin. Turpeessa ei juurikaan ole kaliumia eikä fosforia ja siinä on paljon typpeä, joten vanhoille turvesoille luonnostaan nouseva kasvusto kuolee nopeasti kivennäisravinteiden puutteeseen.

– Tekemällä turvetuotantoalueella tarvittavat metsänhoidolliset toimenpiteet ja istuttamalla paikalle taimia, saadaan myös suonpohjan kasvihuonekaasujen eritys loppumaan. Puusto sitoo lisäksi ilmakehästä hiilidioksidia biomassaansa, joten toiminnallamme on sekä ehkäisevä että poistava vaikutus ilmakehän kasvihuonekaasupitoisuuteen. Tästä syystä entisten turvetuotantoalueiden metsittäminen on erinomainen ilmastoteko!

Laskemme organisaatiosi hiilijalanjäljen

Ympäristöjärjestelmästä viestiminen on monille yrityksille tärkeä motiivi koko projektille, ja mitattavien tavoitteiden myötä organisaation ympäristötyöstä tulee konkreettista ja vaikuttavaa.

– Kun halutaan julkisesti esittää toiminnan muutoksen kautta saavutetut hyödyt, on tehtävä konkreettisia toimia ja näin ympäristötyö ei jää pelkäksi puheeksi. Kotimainen kompensaatio puita istuttamalla on konkreettinen teko, josta on helppo viestiä sidosryhmille.

Toisinaan ympäristöjärjestelmän luontiin ryhdytään organisaation ulkopuolisista vaatimuksista. Joillakin toimialoilla ympäristöjärjestelmä on edellytys esimerkiksi tarjouskilpailuihin osallistumiseen.

– Mikäli ympäristötyötä ollaan vasta aloittamassa, voimme toteuttaa organisaatiollesi hiilijalanjälkilaskelman, jolla ympäristötyön vaikuttavuutta saadaan maksimoitua heti alusta alkaen. Tarjoamme myös konsultointia yrityksen päästövähennyspolun luomiseen laskelmien valmistuttua. Organisaatioille, joiden hiilijalanjälki on jo tiedossa, tarjoamme kotimaista, läpinäkyvää ja luetettavaa kompensointipalvelua päästövähennystoimien tueksi.

On hyvä muistaa, että ympäristötyö on jatkuva prosessi, joka ei lopu, kun päästöt on kertaluonteisesti kompensoitu.

– Toki yksikin kompensaatiokerta on parempi kuin ei mitään, mutta ympäristövastuullinen organisaatio tekee jatkuvaa kehitystyötä oman hiilijalanjälkensä eteen, Aleksi muistuttaa.

Tutustu täällä kompensointipalveluihimme.

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää, miten yrityksenne voi kompensoida hiilidioksidipäästöjään ja olla mukana hiilinieluprojektissamme? Laita meille viestiä niin palaamme asiaan pikimmiten tai soita Timolle 040 485 6607.

Yritys

Forest Gump Oy
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003732031469
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

3203146-9

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

[email protected]