Valmistujaislahjaksi puu – SYKLI lahjoittaa jokaiselle valmistuvalle opiskelijalleen taimen

Suomen ympäristöopisto Syklistä valmistuu vuonna 2022 noin 400 opiskelijaa ja oppilaitos tahtoo muistaa jokaista pienellä lahjalla. Mikäpä olisikaan parempi lahja ympäristöopintojen loppuun saattamisesta, kuin hiilinieluksi matkansa aloittava taimi! Opiskelijat tulevat saamaan todistuksensa mukana henkilökohtaisen sertifikaatin, jossa kerrotaan, että näiden nimissä istutetaan puu ja hillitään ilmastonmuutoksen etenemistä 594 sidotun hiilidioksidikilon verran.

Hiilinieluksi istutettava puu on pysyvä lahja

Syklin rehtori ja toimitusjohtaja Mia O’Neill siteeraa kiinalaista sananlaskua pohjustaessaan valintaa lahjoittaa nimenomaan puu valmistuvien opiskelijoiden nimissä: “Kiinalaisen sananlaskun mukaan paras aika istuttaa puu oli 20 vuotta sitten. Toiseksi paras aika on nyt.”

O’Neill kuvailee puiden symboloivan jatkuvuutta ja kestävyyttä, ollen täten mielekkäämpi lahja kuin perinteinen valmistujaislahjaksi annetta kukka, jonka elinkaari on tulossa jo tiensä päähän lahjaa annettaessa. Myös yhteys ympäristöopinnoista valmistumisen ja hiilinielujen kasvattamisen väliltä nousee esiin O’Neillin puheissa: “Istutamme puun jokaiselle meiltä valmistuvalle opiskelijalle osoituksena heidän saavutuksensa arvosta – myös meiltä valmistuminen osoittaa halua edistää kestävyyttä ja vastuullisuutta työelämässä ja yhteiskunnassa.”

Mikä SYKLI?
Suomen ympäristöopisto Sykli on valtakunnallisesti toimiva erikoistunut ammatillinen oppilaitos, joka kouluttaa eri alojen ammattilaisia toimivaan kestävällä tavalla. Ympäristöalan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja suoritetaan jäte- ja vesihuollon, ympäristökasvatuksen sekä laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen aloilla, minkä lisäksi tarjoamme työllistäviä koulutuksia, lyhytkoulutuksia ja monipuolisia asiantuntijapalveluita – kaikki tähtää kestävän osaamisen edistämiseen konkreettisin keinoin.

Kestävä kehitys, asiakaslähtöisyys, joustavuus ja osaaminen ovat Syklin arvoja, joihin myös istutapuita.fi pystyy helposti samaistumaan. Projektiemme lisäisyys, pysyvyys ja läpinäkyvyys ovat peruspilareita, joille rakennamme toimintaamme, ja joiden ansiosta myös asiakkaamme luottavat meihin. Myös Syklissä kompensointimallimme lisäisyys, pysyvyys ja todennettavuus vahvistivat päätöksen ryhtyä yhteistyöhön

Yhteistyötä laajemmalla rintamalla

Hiilinieluja kasvattamalla Sykli vahvistaa omaa hiilikädenjälkeään ja tahtoo myös viestiä sidosryhmilleen metsittämisen hyödyistä ilmastolle. Yhteistyö istutapuita.fi kanssa lähti liikkeelle sattuman kautta, mutta yhteistyön potentiaali tunnistettiin pian molempien osapuolien toimesta.

Vastuullisuus- ja ympäristöpalveluiden tarjonta toimii molempiin suuntiin – Istutapuita.fi ja Sykli jatkavat yhteistyötään valmistuville opiskelijoille istutettavien puiden lisäksi konsultaation ja erinäisten yhteistyöprojektien merkeissä. Olemme istutapuita.fi:llä todella innoissamme alkavasta yhteistyöstä ja mahdollisuudesta hyödyntää Syklin henkilökunnan vankkaa asiantuntijuutta vastuullisuuteen liittyen. Kerromme yhteistyöstä tarkemmin lähitulevaisuudessa viestintäkanavissamme.

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää, miten yrityksenne voi kompensoida hiilidioksidipäästöjään ja olla mukana hiilinieluprojektissamme? Lähetä sähköpostia Timolle  osoitteella timo@istutapuita.com tai soita 040 485 6607.

Yritys

Forest Gump Oy
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003732031469
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

3203146-9

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

[email protected]