Yrityksen hiilijalanjäljen laskenta – miten se toteutetaan ja mitä hyötyjä siitä on

Vuonna 2010 toimintansa aloittanut Nudge kertoo olevansa hellä töytäisy kohti vastuullisia valintoja.

”Kun perustimme yrityksen vastuullisesti tuotettujen lifestyle-tuotteiden löytäminen Suomesta oli vielä vaikeaa, ja Nudge ottikin nopeasti edelläkävijän roolin tuodessaan Helsingin keskustaan ekologisen ja eettisen elämäntavan pienen tavaratalon”, kertoo Nudgen toinen perustajista ja yrittäjä Minna Aalto.

Halu tehdä hyvää

Nudgen tekemisen pohjana ovat Good Mood eli hyvä mieli, jolla he tarkoittavat hyvinvoinnin luomista tekemällä vastuullista liiketoimintaa.

Aalto kertoo, että he olivat jo aiemmin pohtineet, millaisia toimenpiteitä he voisivat Nudgessa tehdä oman toiminnan ympäristövaikutusten vähentämiseksi sekä millaisessa ympäristökohteessa he voisivat olla mukana.

”Uskomme positiiviseen muutokseen. Nykyään myymme yli sataa eri lifestyle -tuotemerkkiä Suomesta ja ulkomailta sekä verkossa, että Helsingin keskustassa sijaitsevassa myymälässä. Myynti on etenkin viimeisen vuoden aikana siirtynyt enenevissä määrin verkkoon. Tämän vuoksi halusimme tehdä jotain konkreettista niin verkkokaupan kuljetusten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi kuin aiheutuvien päästöjen kompensoimiseksi”,toteaa Aalto.

Istutapuita.fi oli myös luonnollinen valinta, sillä toinen Nudgen perustajista on koulutukseltaan metsänhoitaja.

”Meillä oli tämän vuoksi jo ennestään tietoa siitä, että soiden ennallistamisen lisäksi niiden metsittäminen on tehokas keino sitoa hiilidioksidia kasvillisuuden biomassaan”, sanoo Aalto. 

Puiden istuttaminen on konkreettinen ja vaikuttava ympäristöteko

Puiden istuttaminen on tutkitusti yksi helpoin ja edullisin keino torjua ilmastonmuutosta.

Aalto kertoo, että puiden istuttaminen on heidän mielestään mainio tapa tehdä hyvää ympäristölle sekä täydellinen lisä Nudgen vastuullisuustekoihin. He myös odottavat innolla, että pääsevät näkemään, kun ensimmäiset Nudgen puut istutetaan Karhusuolle.

”Toimiva ja helppo kommunikaatio sekä konkreettiset tulokset ovat palkitsevinta yhteistyössä. Aloittaminen on myös tehty helpoksi. Mukaan on helppo lähteä niin yksityishenkilön kuin yrityksenkin. Ehkä pystymme yhteistyön sekä siitä jaettavan materiaalin avulla haastamaan muitakin mukaan ilmastotoimiin. Olisi ihanaa työntää itsekin sormet multaan joku päivä, mutta luotamme siihen, että alan ammattilaiset tekevät tämän työn taatusti meitä taloudellisemmin ja saavat parempia tuloksia ja uutta metsää enemmän aikaiseksi”, päättää Aalto.

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää, miten yrityksenne voi kompensoida hiilidioksidipäästöjään ja olla mukana hiilinieluprojektissamme? Lähetä sähköpostia Timolle  osoitteella timo@istutapuita.com tai soita 040 485 6607.

Yritys

Forest Gump Oy
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003732031469
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

3203146-9

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

[email protected]