Meidän
tarina

Olimme joulukuusiyrityksemme Havusen puitteissa jo jonkin aikaa pohtineet tapaa, kuinka voisimme kantaa kortemme kekoon luonnon hyväksi. Erityistä huolta meille aiheutti ilmastomme lämpeneminen, ja siitä aiheutuvat muutokset elinympäristöllemme. Tutustuttuamme erilaisiin vaihtoehtoihin selvisi, että puiden istuttamista pidetään yleisesti yhtenä tehokkaimpana tapana hillitä ilmastonmuutosta. Taustamme huomioiden tämä välittömästi tuntuikin meille luontevimmalta vaihtoehdolta.

Meille oli ensiarvoisen tärkeää saada 100% varmuus siitä, että tehdyillä istutuksilla rakennettaisiin varmasti toimiva hiilinielu. Mielestämme tämä voitiin varmistaa lähinnä vain sillä, että toimijalla on koko projekti omassa hallinnassaan. Toinen tärkeä asia oli kokonaan uuden metsän luominen, eikä esimerkiksi puiden istuttaminen jo olemassa oleville metsäalueille. Kolmantena kriteerinä pidimme tehtyjen toimien kohdistamista Suomeen, jolloin edistäisimme kotimaamme luonnon hyvinvointia.

Asiaan perehtyessämme löysimme tutkimuksia ja materiaalia siitä, että vanhojen turvesoiden metsittäminen on erinomainen vaihtoehto uuden metsän kasvattamisessa. Niinpä päätimme hankkia tarvittavat maa-alueet ja hoitaa istutukset itse – onhan moinen toiminta meille joulukuusien kasvattajille tuttua puuhaa.

Nopeasti kävi ilmi, että myös muut haluavat osallistua ja olla mukana hiilinielujen luomisessa. Tämän johdosta syntyi istutapuita.fi

Yritys

Forest Gump Oy
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003732031469
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

3203146-9

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

[email protected]