istutapuita.fi https://istutapuita.fi Tee konkreettinen teko ilmastomme auttamiseksi Thu, 23 Jul 2020 08:27:57 +0000 fi hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://istutapuita.fi/wp-content/uploads/2020/06/cropped-istutapuita-favicon1-32x32.jpg istutapuita.fi https://istutapuita.fi 32 32 Miksi Upcycler halusi lähteä mukaan istuttamaan puita? https://istutapuita.fi/miksi-upcycler-halusi-lahtea-mukaan-istuttamaan-puita/ Sun, 12 Jul 2020 08:41:39 +0000 https://istutapuita.fi/?p=9385 Maj-Lis, Upcyclerin perustaja, halusi alun alkaen luoda muodin verkkokauppakonseptin, jonka perusajatuksena tehdä kaikki ekologisuus edellä.

The post Miksi Upcycler halusi lähteä mukaan istuttamaan puita? appeared first on istutapuita.fi.

]]>

Miksi Upcycler halusi lähteä mukaan istuttamaan puita?

Maj-Lis, Upcycler Helsingin* perustaja, halusi alun alkaen luoda muodin verkkokauppakonseptin, jonka perusajatuksena tehdä kaikki ekologisuus edellä. ”Muotiala on yksi pahimpia saastuttajia”, Maj-Lis kertoo. ”Vuosien kokemukseni vaateteollisuuden parissa avasi silmäni lopullisesti”

Ekologisuus näkyy yrityksen toiminnassa esimerkiksi materiaalin käytön kohdalla: Upcycler pyrkii hyödyntämään olemassaolevaa raaka-ainetta uuden valmistamisen sijaan. ”Materiaalin valmistuksen ympäristövaikutus on itseasiassa vaateteollisuuden merkittävin”, Maj-Lis kertoo.

Vaikka Maj-Lis on Upcycler Helsingin toiminnassa ekologisuuden hienosti huomioon ottanutkin, joitakin ympäristövaikutuksia yrityksen toiminnasta silti väkisinkin syntyy: ”esimerkiksi verkkokaupan paketit, ne on pakko lähettää laatikossa. Pakkausmateriaaleja ei voi täysin välttää”. Siksi hänelle on tärkeää tehdä lisäksi myös jonkinlaista lahjoitustyötä ympäristön hyväksi. 

”Heti alkuun oli selvää, että haluan kantaa korteni kekoon metsien kautta”, Maj-Lis sanoo. ”Ydinajatuksena tässä oli taustalla pienentää hiilijalanjälkeä muodin osalta – ja sen kautta! Myös symbolisesti puiden istuttaminen sopii meille hyvin: pakkauksissa käyttämämme kierrätyspahvi tulee kompensoitua uutta metsää istuttamalla.”

 

Miksi Istutapuita.fi?

Maj-Lis tutustui useampaan eri istutuksia tekevään yritykseen, kun vastaan tuli istutapuita.fi. Maj-Lis on sitä mieltä, että yhteistyö meidän kanssamme sopi Upcycler Helsingin pirtaan monesta eri syystä.

”Ensinnäkin, istutapuita.fi tekee istutukset kotimaahan”, Maj-Lis kertoo. ”Vaikka toki hyvää voisi tehdä myös ulkomaille istuttamalla, Upcycler Helsinki pyrkii toimimaan mahdollisimman paljon paikallisella tasolla – myös myymämme brändit ovat suomalaisia.” 

Tärkeä kriteeri oli myös se, että istutapuita.fi istuttaa uutta metsää. ”Halusin lähteä mukaan toimintaan, joka tekee konkreettisesti hyvää. Tässä ihan oikeasti rakennetaan uutta hiilinielua”.

 

Mikä yhteistyössä on ollut parasta?

Koska yhteistyötä on takana vasta hetkinen, Maj-Lis ei ole vielä saanut paljon palautetta asiakkailtaan. Itse hän toteaa parasta olevan sen, että ”jotakin hyvää tapahtuu”, ja ollaan yhdessä tekemässä hyvää ympäristölle.

Maj-Lis kiittelee myös siitä, että voi asiakkaana nähdä ja seurata hillinieluprojektin etenemistä. “Oli kiva, kun juuri tuli tieto, että taimet on nyt tänä keväänä istutettu ja videokin. Asiakkaatkin olivat mielissään.”

 Maj-Lis Viitanen, yrittäjä

Tutustu tarkemmin Upcycler Helsinkiin: upcyclerhelsinki.com

*Upcycler Helsinki on muodin verkkokauppa, joka syntyi halusta tehdä ekologisempia valintoja ja mahdollistaa niitä myös muille. 

 

 

 

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää miten teidänkin yritys voi olla mukana hiilinieluprojektissamme? Tärkeintä on halu osallistua työhön luonnon hyväksi.

3 + 4 =

Yritys

Q-Trading Oy / istutapuita.fi
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003725550332
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

2555033-2

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

istutukset@istutapuita.fi

The post Miksi Upcycler halusi lähteä mukaan istuttamaan puita? appeared first on istutapuita.fi.

]]>
Kuulumisia Karhusuolta https://istutapuita.fi/kuulumisia-karhusuolta/ Fri, 26 Jun 2020 10:14:37 +0000 https://istutapuita.fi/?p=9360 Vuoden 2020 taimet ovat nyt istutettu ja vanha turvesuonpohja on aloittanut matkansa kohti hiilinielua!

The post Kuulumisia Karhusuolta appeared first on istutapuita.fi.

]]>

Kuulumisia
Karhusuolta

Vuoden 2020 taimet ovat nyt istutettu ja vanha turvesuonpohja on aloittanut matkansa kohti hiilinielua!

Karhusuolla suoritettiin tuhkalannoitus paikallisen voimalaitoksen jäännöstuhkasta. Puutuhka korjaa suonpohjan ravinnetasapainoa ja luo erinomaiset puitteet hyvälle kasvulle. Tuhkalannoituksen suoritti levityksen ammattilainen Kone-Koskelainen Lappeenrannasta. Tuhka oli ”lähituhkaa” VAPO:n Utin varuskunnan lämpölaitoksesta.

Osalle alasta suoritettiin myös mätästys, jotta maa-ainesta saatiin käännettyä sekä taimi istutettua hieman ympäristöään korkeammalle. Mätästyksen suoritti Maansiirto Mikko Porvari Ky.

Suolle suoritetaan lähivuosina tarvittavia toimia, esim ojien reunojen pajujen poistoa.

Projekti on ollut onnistunut ja männyn taimia on nyt kasvamassa reilut 10000 kpl. Tämän vuoden aikana männyt kasvattavat juuriaan, jotta talvehtiminen onnistuu mallikkaasti.

Iso kiitos kaikille projektiin osallistuneille! Jokainen voi vaikuttaa omilla toimillaan ilmaston lämpenemisen etenemisen hidastamiseen. Pienet asiat eivät aina vaikuta merkityksellisiltä, mutta muutos lähtee aina yksilöistä. Tekemällä toimia eri tavalla vaikuttavat ne usein myös muihin ja muutokset tapahtuvat lopulta isommassa mittakaavassa. Vaikea kevät maailmantaloudessa hidastutti monia ilmastoprojekteja, mutta niiden määrä kasvaa vääjäämättä.

Kiitos vielä kerran!

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää miten teidänkin yritys voi olla mukana hiilinieluprojektissamme? Tärkeintä on halu osallistua työhön luonnon hyväksi.

7 + 4 =

Yritys

Q-Trading Oy / istutapuita.fi
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003725550332
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

2555033-2

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

istutukset@istutapuita.fi

The post Kuulumisia Karhusuolta appeared first on istutapuita.fi.

]]>
Pakkaa.fi https://istutapuita.fi/pakkaa-fi/ Mon, 27 Apr 2020 14:31:59 +0000 https://istutapuita.fi/?p=9258 Pakkaa.fi halusi löytää sekä konkreettisen että helposti ymmärrettävän tavan kompensoida tuotannosta aiheutuvia päästöjä. ”On olemassa kaikenlaisia järjestöjä, joihin voi lahjoittaa rahaa”, Juha toteaa. ”Monesti toiminnasta jää kuitenkin uupumaan konkreettisuus, joka oli meille ympäristöyhteistyökumppanin valinnassa olennainen kriteeri.”

The post Pakkaa.fi appeared first on istutapuita.fi.

]]>

Pakkaa.fi

Miksi Pakkaa.fi halusi lähteä mukaan istuttamaan puita?

“Viime vuosien aikana olemme halunneet ottaa ekologisuutta enemmän huomioon toiminnassamme”, Juha Pispa Pakkaa.fi:ltä* kertoo. He ryhtyivät tutkimaan ympäristövaikutuksiaan pahvilaatikon tuotannon kautta. Vaikka Pakkaa.fi:n pahvilaatikot onkin valmistettu uusiomateriaalista, rahdin ja valmistuksen osalta syntyy päästöjä.

”Prosessimme koostuu raaka-aineesta, tuotannosta, rahdista ja laatikon kierrätyksestä”, Juha kertoo. ”Vaikka pahvimme on valmistettu uusiomateriaalista, rahti ja tuotanto aiheuttavat ympäristöpäästöjä – siitäkin huolimatta, että muista toimijoista poiketen toimitamme laatikot suoraan tehtaalta asiakkaalle ja siten minimoimme vaativan välivarastoinnin.”

Löydöksiensä johdosta Juha alkoi pohtia konkreettisia keinoja kompensoida yrityksen toiminnasta syntyviä päästöjä. Nykyään Pakkaa.fi huomioi ekologisuuden kaikessa toiminnassaan: oikean pakkauksen valinnan konsultoimisesta aina rahtien optimointiin.

Miksi Istutapuita.fi?

Pakkaa.fi halusi löytää sekä konkreettisen että helposti ymmärrettävän tavan kompensoida tuotannosta aiheutuvia päästöjä. ”On olemassa kaikenlaisia järjestöjä, joihin voi lahjoittaa rahaa”, Juha toteaa. ”Monesti toiminnasta jää kuitenkin uupumaan konkreettisuus, joka oli meille ympäristöyhteistyökumppanin valinnassa olennainen kriteeri.”

Törmätessään Istutapuita.fi:n toimintaan, Juha tajusi sen olevan ”täydellinen match”: onhan pahvilaatikoiden ja puiden istuttamisen välillä tietynlaista symboliikkaa. ”Puusta sinä olet tullut, puuksi sinun on jälleen tulevan”, Juha veistelee. ”Puiden istuttaminen sopii meidän yritykselle kuin nenä päähän.”

Mikä yhteistyössä on ollut parasta?

Vaikka yhteistyötä on takana vasta muutamia viikkoja, Juha on ollut tyytyväinen. ”Erityisesti Istutapuita.fi:n aktiivisuus on yllättänyt positiivisesti: he ovat auttaneet esimerkiksi jakamalla tärkeää infoa, kuvapankkien sisältöä ja parhaita markkinointikikkoja.”

”Vaikka haluammekin tehdä hyvää ilmastolle, on meille tärkeää voida myös viestiä siitä omille asiakkaillemme ja potentiaalisille sellaisille”, Juha toteaa. ”Siksi on tärkeää, että yhteistyön markkinointi on tarkkaan mietitty ja siihen saa apuja myös Istutapuita.fi:ltä.”

Koska yhteistyö on tuore, mitattavia vaikutuksia Pakkaa.fi:n liiketoimintaan ei ole ehtinyt vielä kertyä. Toisaalta Pakkaa.fi ei ole myöskään pitänyt asiasta varsinaisesti mitään meteliä. ”Tällaisena pandemia-aikana on turha hätyytellä ihmisiä ilmastoteemoilla”, Juha pohtii. ”Aiomme aktivoitua yhteistyön markkinoinnissa vähän myöhemmin tilanteen laannuttua”.

Juhan tavoitteena onkin, että puiden istuttamisella on positiivinen vaikutus Pakkaa.fi:n asiakkuuksiin – olemassaolevia syventäen mutta myös uusia aloittaen.

Pakkaa.fi:hin voit tutustua tarkemmin täällä: https://www.pakkaa.fi/

*Pakkaa.fi on suomalainen pakkaustarvikkeiden maahantuoja. Yrityksen valikoimaan kuuluvat postitus- ja lähetyslaatikot, tuotepakkaukset sekä muut pahvituotteet, teipit, tarrat, pussit ja vanteet. Pakkaa.fi toimittaa tuotteita niin raskaan teollisuuden käyttöön kuin pienyrityksille ja verkkokauppiaillekin.

Juha Pispa, yrittäjä

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää miten teidänkin yritys voi olla mukana hiilinieluprojektissamme? Tärkeintä on halu osallistua työhön luonnon hyväksi.

3 + 10 =

Yritys

Q-Trading Oy / istutapuita.fi
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003725550332
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

2555033-2

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

istutukset@istutapuita.fi

The post Pakkaa.fi appeared first on istutapuita.fi.

]]>
Turvetuotantoalueen hiilikompensaatio https://istutapuita.fi/raportti/ Mon, 27 Apr 2020 14:03:33 +0000 https://istutapuita.fi/?p=9249 Luonnonvarakeskus LUKE tuotti laskelman turvetuotannosta poistuneen suonpohjan hiilensidonnalle. Raportissa selvitettiin puuston kehitystä ja aiemmasta käytöstä poistuneen turvesuon maapohjan metsittämisen seurauksena ilmeneviä päästövähennyksiä 100 vuoden ajanjaksolla.

The post Turvetuotantoalueen hiilikompensaatio appeared first on istutapuita.fi.

]]>

Turvetuotantoalueen hiilikompensaatio

Entisen turvetuotantoalueen hiilikompensaatio puita istuttamalla

Luonnonvarakeskus LUKE tuotti laskelman turvetuotannosta poistuneen suonpohjan hiilensidonnalle. Raportissa selvitettiin puuston kehitystä ja aiemmasta käytöstä poistuneen turvesuon maapohjan metsittämisen seurauksena ilmeneviä päästövähennyksiä 100 vuoden ajanjaksolla. Turvesuo muuttuu merkittävästä päästölähteestä hiilinieluksi puiden istuttamisen myötä ja yhtä puuta kohden kompensoiduksi hiilidioksidimääräksi saadaan melkein 600kg. Tämä artikkeli on tiivistelmä alkuperäisestä raportista, jonka voit ladata tästä.

Tulokset

Metsityksen alkuvuosina maaperä on hiilen lähde, kunnes kasvavan puuston tuottama karike ja biomassan kasvu aikaansaavat maaperän hiilinieluksi 27 vuoden kuluttua metsityksestä. Metsitetyllä alalla 100 vuoden kiertoajalla maaperän hiilen kokonaisvaraston kertymä on negatiivinen, mutta puuston biomassan sitoma hiili kompensoi maaperän hiilipäästön siten, että kiertoajan lopussa hiilen nettovarasto on 63 t C/ha. Kiertoajan päätyttyä entisen turvetuotantoalueen hiilipäästö olisi 260 t/ha ilman metsitystä. Metsityksen aikaansaama hiilikompensaatio laskettuna puuston keskikasvun perusteella on 323,6 t C/ha.

Laskelma perustuu 100 vuoden pituiseen puuston kasvatusaikaan, jonka aikana 1 ha:n alue männylle metsitettyä entistä turvetuotantoaluetta sitoo maaperään ja puustoon yhteensä 323,6 tonnia hiiltä verrattuna aiempaan maankäyttöön. Kun istutustiheys on 2000 kpl taimia/hehtaari, tulee yhden istutetun taimen osuudeksi 161,8 kg kompensoitua hiiltä 100 vuoden aikana.

Sidottu hiili muutetaan hiilidioksidiksi kertoimella 3,67 (hiilidioksidin ja hiilen molekyylisuhde on 44/12=3,67), jolloin sidotun hiilidioksidin määräksi saadaan 100 vuoden aikana 594 kg puuta kohden.

Käytännön esimerkki

Jos yhden henkilön hiilijalanjälki on 10000 kg hiilidioksidia vuodessa ja yksi puu sitoo 594 kg hiilidiksidia, tarvitaan 10000/594=17 istutettua puuta kompensoimaan aiheutetut hiilidioksidipäästöt. Toisin sanoen 17 kappaletta puita kasvettuaan 100 vuoden ajan sitoo yhden ihmisen yhden vuoden aikana aiheuttaman hiilijalanjäljen verran hiiltä.

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää miten teidänkin yritys voi olla mukana hiilinieluprojektissamme? Tärkeintä on halu osallistua työhön luonnon hyväksi.

3 + 6 =

Yritys

Q-Trading Oy / istutapuita.fi
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003725550332
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

2555033-2

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

istutukset@istutapuita.fi

The post Turvetuotantoalueen hiilikompensaatio appeared first on istutapuita.fi.

]]>
Havunen https://istutapuita.fi/havunen-fi/ Fri, 13 Mar 2020 08:44:46 +0000 https://istutapuita.fi/?p=9056 “Olimme Havusella jo jonkin aikaa pohtineet, kuinka voisimme kantaa kortemme kekoon luonnon hyväksi. Alan toimijoista ei oikein löytynyt meille sopivaa kumppania – puiden istutus tuntui meille luontevimmalta vaihtoehdolta, ja halusimme olla 100 % varmoja siitä, että hankituilla istutuksilla rakennettaisiin toimiva hiilinielu. Tämä voidaan mielestämme varmistaa lähinnä vain sillä, että toimijalla on koko homma omissa hyppysissään."

The post Havunen appeared first on istutapuita.fi.

]]>

Havunen

“Olimme Havusella jo jonkin aikaa pohtineet, kuinka voisimme kantaa kortemme kekoon luonnon hyväksi. Alan toimijoista ei oikein löytynyt meille sopivaa kumppania – puiden istutus tuntui meille luontevimmalta vaihtoehdolta, ja halusimme olla 100 % varmoja siitä, että hankituilla istutuksilla rakennettaisiin toimiva hiilinielu. Tämä voidaan mielestämme varmistaa lähinnä vain sillä, että toimijalla on koko homma omissa hyppysissään.

Lisäksi tavoitteenamme oli luoda täysin uutta metsää eikä istuttaa esimerkiksi olemassa oleville metsäalueille. Meille tärkeä kriteeri oli (ja on yhä edelleen) myös se, että tehdyt toimet kohdistuvat Suomeen, koska tällöin edistäisimme kotimaamme luonnon hyvinvointia.

Asiaan perehtyessä löysimme tutkimuksia ja materiaalia siitä, että vanhojen turvesoiden metsittäminen on erinomainen vaihtoehto uuden metsän kasvattamisessa. Täten päätimme hankkia tarvittavat maa-alueet ja hoitaa istutukset itse – onhan moinen toiminta meille joulukuusien kasvattajille tuttua puuhaa.

Nopeasti kävi ilmi, että myös muut haluavat osallistua ja olla mukana hiilinielujen luomisessa. Tämän johdosta syntyi istutapuita.fi”

Timo Tammenaho, yrittäjä
havunen.fi

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää miten teidänkin yritys voi olla mukana hiilinieluprojektissamme? Tärkeintä on halu osallistua työhön luonnon hyväksi.

11 + 3 =

Yritys

Q-Trading Oy / istutapuita.fi
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003725550332
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

2555033-2

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

istutukset@istutapuita.fi

The post Havunen appeared first on istutapuita.fi.

]]>
Upcycler Helsinki https://istutapuita.fi/upcycler-helsinki/ Thu, 12 Mar 2020 10:16:25 +0000 https://istutapuita.fi/?p=9032 “Kun Istutapuita.fi:n hiilinieluprojekti tuli vastaan, tuntui se ajatusmaailmaamme hyvin istuvalta, konkreettiselta keinolta olla mukana ilmastotyössä.

Päätimme lahjoittaa jokaista verkkokaupastamme lähtevää tilausta kohden osuuden uusien puiden istuttamiseksi.“

The post Upcycler Helsinki appeared first on istutapuita.fi.

]]>

Upcycler

“Perustin Upcycler Helsinki yrityksen ja verkkokaupan muotikaupan aiheuttamien ilmastovaikutusten vuoksi. Halusin omalta osaltani edistää muodin kestävämpää kehitystä vähentämällä raaka-ainetuotannon tarvetta. Kestävä kehitys ja kierrätysmateriaalien käyttö on koko toimintamme ydin.

Kaikella toiminnalla on kuitenkin vaikutuksensa. Minulle oli alusta lähtien selvää, että haluan kompensoida verkkokauppamme kuljetuksia jollain lailla kuljetusliikkeiden mahdollisen oman kompensaation lisäksi.

Kun Istutapuita.fi:n hiilinieluprojekti tuli vastaan, tuntui se ajatusmaailmaamme hyvin istuvalta, konkreettiselta keinolta olla mukana ilmastotyössä.

Päätimme lahjoittaa jokaista verkkokaupastamme lähtevää tilausta kohden osuuden uusien puiden istuttamiseksi.

Maj-Lis Viitanen, yrittäjä
upcyclerhelsinki.com

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää miten teidänkin yritys voi olla mukana hiilinieluprojektissamme? Tärkeintä on halu osallistua työhön luonnon hyväksi.

13 + 11 =

Yritys

Q-Trading Oy / istutapuita.fi
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003725550332
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

2555033-2

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

istutukset@istutapuita.fi

The post Upcycler Helsinki appeared first on istutapuita.fi.

]]>
Made in Finland Shop https://istutapuita.fi/made-in-finland-shop/ Mon, 09 Mar 2020 07:36:58 +0000 https://istutapuita.fi/?p=9016 “Olin jo pitkään etsinyt mahdollisuutta kompensoida verkkokauppamme hiilijalanjälkeämme ja käyttämäämme puumateriaalia istuttamalla puita. Myymme aidosti Suomessa valmistettuja huonekaluja ja kodinsisustusta, joten myös kompensointi piti luonnollisesti tapahtua Suomessa.”

The post Made in Finland Shop appeared first on istutapuita.fi.

]]>

Made in Finland Shop

Miksi Tomas Made In Finland Shopista halusi lähteä mukaan istuttamaan puita? 

”Olin pyöritellyt ideaa huonekaluissamme käytetyn puun hiilijalanjäljen kompensoinnista jo aiemmin”, Tomas kertoo.

Metsittäminen keinona hiilijalanjäljen kompensoimiseksi oli Tomasille luontevin vaihtoehto hänen oman taustansa vuoksi. ”Äiti on ollut metsäalalla koko ikänsä, ja hänen kauttaan myös itsellä on tausta metsäalalla. Metsät ja niiden hyvinvointi merkitsevät minulle paljon”.

Mikä hiilinielu?

Itseasiassa puiden istuttaminen on viimeisimmän tutkimustiedon valossa paras yksittäinen tapa taistella ilmastonmuutosta vastaan. Metsittämisen ydinajatus piilee hiilinieluissa, jotka nimensä mukaisesti varastoivat hiiltä. Hiilen vapautuessa ilmakehään sen luonnollinen kiertokulku jakaa hiilen ilmakehän, merien sekä kasvipeitteen kanssa.

Ongelma piilee siinä, että hiiltä varastoituu yhä vähemmän meriin tai kasvipeitteeseen ja enemmän ilmakehään. Tästä syystä hiilinielut ovat tärkeitä – ne heikentävät kasvihuoneilmiötä varastoimalla itseensä hiilidioksidia, jotta sitä vapautuisi ilmakehään vähemmän. (lähde: ilmasto-opas.fi)

Miksi istutapuita.fi?

Pohtiessaan eri ratkaisuja puiden istutukseen Tomas harkitsi jopa käärivänsä omat hihansa, mutta koki sen kuitenkin lopulta liian työlääksi vaihtoehdoksi. Hän päätti, että on järkevämpää etsiä yhteistyökumppani puuntaimet istuttamaan.

Harkitessaan mahdollista yhteistyökumppania, yhtenä tärkeänä kriteerinä Tomas piti istutusten kotimaisuutta. ”On olemassa monia toimijoita, jotka istuttavat puita muualle, esim. sademetsiin. Sekin on toki tärkeää, mutta itse halusin, että puut istutetaan kotimaahan.”

Kun Tomas sitten törmäsi istutapuita.fi:hin, hän innostui samantien. ”Meiltä molemmilta löytyy yhteinen halu tehdä hyvää. Lisäksi tiedän, että Timolla ja Ollilla on vankka kokemus ja ammattitaito puiden istutuksesta. Voin huoletta luottaa siihen, että ostamani puuntaimet istutetaan ja hoidetaan asianmukaisesti!”

Mikä yhteistyössä on ollut parasta?

“Parasta yhteistyössämme on yhteisen agendan jakaminen – meillä molemmilla on halu tehdä hyvää, ei pelkästään ”tuottavaa bisnestä”.

Lisäksi Tomas mainitsee molemminpuolisen luottamuksen ja hienosti soljuvan yhteistyön, esimerkiksi tuotettaessa sisältöä heidän järjestämäänsä ”Green Friday”-tempausta varten sekä muut yhdessä toteutetut viestintä- ja markkinointikampanjat. Tomas uskookin, että yhteistyön avulla hän on päässyt laajemmin oman kohderyhmänsä tietoisuuteen sekä saanut entistä vahvemmin vietyä omaa brändiään toivomaansa suuntaan. Markkinointiyhteistyö onkin osaltaan ollut yhtenä merkittävänä tekijänä uusien asiakkaiden saavuttamisessa sekä yhteistyökumppaneiden hankinnassa. 

”On hienoa, että pystytään tekemään yhdessä hyvää”, Tomas summaa. ”Asiakkaana voin olla luottavaisin mielin, koska tiedän, että homma hoituu maaliin. Voin huoletta jättää käytännön työn näiden ammattilaisten hoidettavaksi.”

Tomas Nordström, perustaja, yrittäjä
madeinfinlandshop.fi

Ota yhteyttä!

Haluatko selvittää miten teidänkin yritys voi olla mukana hiilinieluprojektissamme? Tärkeintä on halu osallistua työhön luonnon hyväksi.

1 + 11 =

Yritys

Q-Trading Oy / istutapuita.fi
Nousiaistentie 4 LT
00280 Helsinki
FINLAND

Laskutus

Verkkolaskuosoite: 003725550332
Operaattori:
Apix Messaging Oy

Operaattoritunnus: 003723327487

Toimitusehdot

Rekisteriseloste

 

Y-tunnus

2555033-2

Puhelin

+358 40 485 6607

Sähköposti

istutukset@istutapuita.fi

The post Made in Finland Shop appeared first on istutapuita.fi.

]]>